Luistermuziek
zondag
27 november 2022
BERT VAN DEN BERGH: SHOW “SONGS OF LEONARD COHEN”
aanvang: 14.30 uur
Zaal open 14.00 uur Entree: € 18,30

Ap Art Events presenteert:
Songs of Leonard Cohen met singer-songwriter Bert van den Bergh en band. Hierbij wordt een ode aan Leonard Cohen gebracht, waarbij gebruik gemaakt wordt van visuals.

De songs van Leonard Cohen behoeven niet veel uitleg. Met zijn eerste plaat uit 1967 “Songs of
Leonard Cohen” heeft hij al meteen enkele klassiekers aan de popgeschiedenis toegevoegd.
“Susanne” en “So long Marianne” zijn twee goede voorbeelden daarvan. Voor Bert van den Bergh begon de kennismaking met Cohen bij zijn tweede plaat “Songs of Love and Hate” (1971).

Het programma dat Van den Bergh presenteert, omvat vooral de beginperiode van Cohen tot aan de jaren 90. De songs worden op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld en gezongen. De teksten worden (in het Engels) door Van den Bergh met zijn donkere, behaaglijke stem gloedvol gebracht, zodat de ziel van Cohen duidelijk doorklinkt in het programma.


De lovende reacties en uitverkochte zalen die Van den Bergh te beurt vallen, bewijzen dat de songs van Leonard Cohen nog altijd populair zijn. Bert weet de kern van die songs te pakken, temeer ook door de topmusici die hem begeleiden. Zo zijn daar Tessa Kersten (zang), Ton Clout (gitaar) en Hans Martenz (piano).Bestellen:
Via ticketkantoor https://www.ticketkantoor.nl/shop/songsofcohen