Dans
zaterdag / zondag
21 / 22 mei 2022
Spaanse dansgroep Goyescas
'OLÉ con OLÉ'
aanvang op zaterdag: 20.00 uur
aanvang op zondag: 14.30 uur
entree: € 17.50

Zaal open: een half uur van tevoren.

De Spaanse Dansgroep Goyescas heeft de pandemie overleefd en geeft een aantal voorstellingen op 21 en 22 mei 2022. We zijn blij weer voor publiek te mogen optreden en verheugen ons op uw aanwezigheid bij onze shows. Saludos: Araceli Barragán, Gisélemarie Tiebosch, Ramona Mellado en Rita Welling.

De Spaanse Dansgroep Goyescas bestaat uit vier gepassioneerde danseressen en is opgericht in 2000. In originele kleding brengen zij op natuurlijke wijze het temperament van Flamenco en klassiek Spaanse dansen tot leven.

De artiesten die hun medewerking verlenen aan de show zijn: Marta Flendrig y Grupo - Flamenco Victoria Rozalen – Castanuelas

Repertoire
Het repertoire is buitengewoon gevarieerd en bestaat o.a. uit: pure flamencodansen zoals Alegrias, Bulurias of gevoelige Soleares, klassieke dans met elementen van de Zurzuela Paso Dobles. Andalusische volksdansen als de Sevillanas. Lichtere Zuid-Amerikaanse dansvormen als de Rumba e Guajira Castanuelas en Palmada –ritmisch handgeklap- ter completering.

De naam Goyescas

De naam Goyescas is afgeleid van de Spaanse kunstschilder Francisco de Goya, die veel artiesten en kunstenaars dusdanig heeft weten te inspireren, dat men van een stijl ging spreken. Zo gaf de componist Granados een opera de naam Goyescas.

Kom genieten van deze prachtige dansgroep!

Goyescas

Goyescas