Literair
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
De Literaire Matinee
aanvang: 13.30 uur
entree: € 25.00
(inclusief koffie/thee en diverse lekkernijen)
zaal open: 12.45 uur
M E D E D E L I N G

Namens bestuur en management van Theater Landgraaf moeten wij u helaas mededelen, dat de volgende voorstellingen ten gevolge van het coronavirus niet kunnen doorgaan:

Literaire Matinee - 15 maart 2020
Dramatische Kunstkring - 20 maart 2020

Wij hopen deze voorstellingen op een later – nader te bepalen tijdstip – alsnog te kunnen laten plaatsvinden. Informatie volgt, zodra deze data bekend zijn.

Mocht u reeds een kaartje gekocht en afgehaald hebben, dan kunt u dit uiteraard bij ons inleveren en ontvangt u het bedrag hiervoor retour. Heeft u nog geen kaartje, maar heeft u het bedrag reeds overgemaakt: dan zullen wij het bedrag terugstorten.John Moonen

John Moonen (Heerlen, 1983) is singer-songwriter en begeleidde als muzikant jongeren en vluchtelingen.
Zijn debuutroman Srebrenica, een dag in het leven (2019) is geen boek over het Srebrenica zoals wij dat kennen. Dit is het autobiografisch verhaal van een twintiger uit Valkenburg. Een jongeman, op zoek naar zichzelf. Idolaat van de Beatles en hun boodschap van liefde maken van deze Valkenburger een idealist die ervan droomt de wereld te verbeteren. In het hedendaagse Srebrenica hoopt hij door het geven van muziekworkshops een bijdrage te leveren aan vrede. De mensen daar hebben echter andere problemen: corruptie, armoede, werkloosheid. In Srebrenica krijgt hij een nieuwe kijk op het leven in dit postconflictgebied en leert hij zichzelf opnieuw kennen.
Onder de naam JOHNSTER treedt hij regelmatig op en vertelt zijn persoonlijke verhalen in zijn zelfgeschreven songs.


Murat Isik

Murat Isik (1977) is een Nederlandse schrijver en jurist van Zaza-Turkse afkomst. Hij debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op heden tien drukken beleefde. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2017 verscheen zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar. Hij won hiermee de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018.


Jan van Aken

Jan van Aken (Herwen-en-Aerdt, 9 augustus 1961) is een Nederlandse schrijver, die in de cultuursector en de automatisering werkte. Momenteel is hij docent aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Bekende werken van Jan van Aken zijn: Het oog van de basilisk (2000), De valse dageraad (2001), De dwaas van Palmyra (2003), Het fluwelen labyrint (2005), Koning voor een dag (2008), De Afvallige (2013), De Ommegang (2018).


Presentatie: Dick Gebuys (foto links)