Theater Landgraaf
Kerkberg 4, 6374 ES  Landgraaf
Postbus 32032, 6370 JA  Landgraaf
045 - 531 09 29
(ma. t/m vr. 10-12 uur)

info@theaterlandgraaf.nl
www.jeugdtheaterlandgraaf.nl

banknummer: NL59RABO0171705580
k.v.k.nummer: 14049999

Klik hier voor een extra mededeling
(expositie Roger Meulenberg)

X

Vrijdagavond 6 maart 2020 vindt de opening van de expositie met tekeningen van de drama-docent Roger Meulenberg in Theater Landgraaf plaats.
Aanvang: 19.00 tot 21.00 uur. Entree: gratis.

Deze expositie vindt plaats in het kader van het 25-jarig bestaan van Jeugdtheater Landgraaf.
Roger Meulenberg is drama-docent bij de Jeugdtheaterschool Landgraaf.
Hij geeft les aan de jongeren-theater-groep 5 (15 tot 18 jaar) en hij is daar regisseur van de productiegroep Mesjogge (18 t/m 34 jaar).
Er zijn grote overeenkomsten tussen zijn manier van lesgeven, de theaterstukken die hij (schrijft en) maakt en zijn tekeningen.

De schilderijen van Roger Meulenberg vertellen altijd een verhaal. De personages op de doeken zijn cartooneske figuren: karikaturen; humoristische voorstellingen van personen, (vermenselijkte dieren of verdierlijkte mensen), waarbij de meest kenmerkende trekken sterk overdreven worden.  De cursisten van Roger Meulenberg zullen zeker overeenkomsten herkennen in zijn stijl, zijn gevoel voor humor op de doeken en zijn manier van lesgeven.

Geïnspireerd door Willy Vandersteen (Suske en Wiske), Uderzo en Goscinny (Asterix) en Franquin (Guust Flater) ging Roger fanatiek aan de slag met het creëren van eigen stripverhalen en cartoons. Later worden dat karikaturen. Uiteindelijk gaat de voorkeur uit naar het tekenen van illustraties (geïnspireerd door talloze prachtige kinderboeken) met materialen als aquarel en gouache. Tot nu toe zijn favoriete stijl.
Zijn huidige inspiratiebronnen zijn o.a. Jean Baptiste Mongo (Frans fantasieschrijver en illustrator), Rien Poortvliet en Anton Pieck.