Blues
vrijdag
10 juni 2022
GUY VERLINDE DUO (B) / MIKE & ROB JEUKENS (NL)

aanvang: 20.00 uur
entree: € 15.00

MIKE & ROB JEUKENS

Om 20.00 uur wordt gestart met het duo Mike & Rob Jeukens.
Bij vader Rob en zoon Mike draait het erbij om oude country blues in een nieuw jasje te steken. Rob heeft jarenlang zijn dienst bewezen in de band Booz ‘n’ Blues en Mike heeft die bluesroots maar al te graag overgenomen. Als winnaars van het B.R.U.L. contest 2019 en de openingsact voor de Southern Bluesnight 2022 timmeren ze hard aan de weg naar meer. Verwacht vooral fingerpickin’ slidegitaar, scheurende mondharmonica en knallende footstomps!"
Zij spelen 45 minuten, waarna een pauze volgt en hierna het optreden van het Duo Guy Verlinde volgt. We kunnen dus genieten van twee bands tijdens deze Blues!n Roots Night!

GUY VERLINDE DUO

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band “The Mighty Gators” non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op en speelde in verschillende prestigieuze clubs en op internationale festivals waar hij de affiches deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck ... In de afgelopen jaren tourde hij in kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album "All Is Forgiven" en liet zien dat hij naast de blues ook thuis is in de Americana en het singer-songwriter genre.

Het album Standing In The Light of a Brand-new Day is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie, maar zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd. Guy laat zich bijstaan door de jonge klassemuzikant Olivier Vander Bauwede. Hij is één van de nieuwe lichting Gentse bluesmuzikanten. Beïnvloed door Steven De Bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) verkent hij met zijn mondharmonica's de meest verscheidene muziekstijlen en gaat hij heel wat verder dan de traditionele blueslicks. Hij studeert momenteel jazz aan het conservatorium van Brussel en speelt daarnaast ook gitaar.  Tijdens dit concert zal de focus liggen op de songs van zijn laatste album. Guy Verlinde kennen we als de energieke performer, maar hij laat zich steeds liever van zijn meest ingetogen kant zien. Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

Muzikanten:

- Guy Verlinde: zang, gitaar, banjo
- Olivier Vander Bauwede: harmonica, gitaar

Reserveren:

Via ticketkantoor https://www.ticketkantoor.nl/shop/Guyverlindeduo
of
reserveren@theaterlandgraaf.nl

Radomir Vasiljevic

Mike en Rob Jeukens