Luistermuziek
vrijdag
4 maart 2022
Willeke Simons
Leedjes
aanvang: 20.00 uur
entree: € 11.00De Limburgse zangeres Willeke Simons presenteert samen met haar pianiste Jolanda Wolters en hoornist Cleo Simons het prachtige dialectprogramma ‘Leedjes’. Ze neemt U mee in haar muzikale wereld van luisterliedjes in onze eigen Limburgse taal. Willeke is sinds 2014 fulltime werkzaam als zangeres. Ze zingt bij diverse gelegenheden zoals huwelijksceremonies, maar ook bij uitvaarten. Ze geeft regelmatig concerten in verschillende settings en samenstellingen.

In het programma ‘Leedjes’ hoort u de zuivere stem van Willeke samensmelten met de warme klanken van de hoorn en de piano in haar eigen liedjes, de mooie vertalingen en natuurlijk ook in de bekende Limburgse klassiekers.

Dit bijzonder muzikaal trio staat garant voor een heerlijke muzikale avond in het sfeervolle Theater Landgraaf. Op het programma staan onder meer liedjes van Toon Hermans, Leonard Cohen, Frits Rademacher en vele andere bekende liedjesschrijvers. Zo schreef onder meer Gé Reinders enkele liedjes voor haar.

In november 2021 brengt Willeke haar eerste album uit, waarvan ze uiteraard een aantal liedjes zal zingen.

Jolanda Wolters is als fagottiste verbonden aan Philharmonie Zuidnederland en ze is de vaste pianiste van Willeke. Ze studeerde naast fagot ook piano aan het Maastrichts conservatorium. Samen gaven Willeke en Jolanda talloze optredens door de hele provincie. Cleo Simons is hoornist bij Philharmonie Zuidnederland en hij speelt regelmatig bij het Concertgebouw Orkest, het Chamber Orchestra of Europe en bij André Rieu. Speciaal voor dit programma heeft hij de arrangementen geschreven met mooie hoornmelodieën. Ook zal hij enkele bekende hoornstukken ten gehore brengen.


Willeke Simons


Klik op de W voor een bezoek aan de website van Willeke Simons.