Klassiek
vrijdag
20 augustus 2021
Orlando Festival 2021
Trio Nacedo
aanvang: 13.00 uur
entree: vrije gaveTrio Nacedo is opgericht in 2017 in San Sebastián, Spanje. De leden zijn van jongs af aan al verbonden met kamermuziek. In hun concertprogramma’s zoeken ze altijd naar een samenhang in thematiek en betekenis, met de bedoeling een relevante artistieke ervaring te presenteren aan de hedendaagse luisteraar.

Aan de hand van de thematieken ‘humor’, 'catastrofe' en 'hoop’ of ‘wiskunde’ probeert Trio Nacedo tijdens concerten een intieme verbinding te vinden / te maken met haar publiek. Ze zijn nieuwsgiering naar het ontdekken, verkennen en verspreiden van het enorme trio-repertoire van de renaissance tot nu. Daarnaast werken ze ook graag met levende componisten en proberen ze hun eigen arrangementen voor het ensemble uit.

Trio Nacedo heeft les gehad van o.a. Andoni Mercero, Lise Berthaud, Claudio Mertínez-Mehner en Xavier Gagnepain. Daarnaast hebben ze ook deelgenomen aan diverse kamermuziek competities zoals ‘Jeunesses Musicales’ Permanent Competition Spain (2017) en de ‘Antón García Abril’ International Competition (2019), waar ze de finale behaalde en diverse prijzen in ontvangst mochten nemen.

Daarnaast voegen de leden een lange lijst aan orkestactiviteiten toe aan hun kamermuziekactiviteiten (o.a. SHMF, EUYO, Lucerne Festival en de Vlaamse Opera). Momenteel volgen de leden van Trio Nacedo een Master en/of voeren ze onderzoeksprojecten uit aan conservatoria als Antwerpen, Freiburg im Breisgau en Genève.

Orlando Festival 2021


P R O G R A M M A :
Luigi Boccherini (1743 – 1805) Strijktrio op. 14 nr. 2
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791) Divertimento KV563

Trio Nacedo bestaat uit:
Lidia Sierra - viool,
Inés Moreno - altviool,
Clara Muñoz - violoncello.


www.orlandofestival.nl

www.facebook.com/OrlandoFestival

Trio Nacedo