Familievoorstelling
zondag
3 oktober 2021
V E R T E L T H E A T E R John de Winter
Hadassa - Ster van Perzië
aanvang: 14.30 uur
entree: € 4.00
entree: € 2.00 voor leden van de Bibliotheek Landgraaf
leeftijd: vanaf 7 jaar t/m 99 jaarDeze voorstelling vindt plaats in het kader van de Kinderboekenweek en sluit goed aan bij het motto van de Kinderboekenweek ‘mogen zijn wie je bent’ en het thema ‘worden wat je wilt’.
De voorstelling wordt gesponsord door Bibliotheek Landgraaf en vindt plaats in Theater Landgraaf. Kaarten dient men te reserveren bij Theater Landgraaf:
reserveren@theaterlandgraaf.nl

Verhaal: Hadassa - Ster van Perzië
De koning van Meden en Perzen zoekt een nieuwe bruid. Soldaten plunderen de straten in de stad om de mooiste meisjes te vinden. Ook Hadassa, het nichtje van de poortwachter, wordt meegenomen. In het paleis wordt ze opgeleid door Hegai, de hofkleermaker en stylist. Hadassa wordt nog mooier dan ze al is en de koning kroont haar tot nieuwe koningin. Maar dan is er nog: Haman, de eerste minister. Een ijdele kwast, die een nieuwe wet heeft laten maken, waarin staat dat alle poortwachters moeten buigen voor hem – de grote Haman. De oom van Hadassa weigert dit en Haman wordt zo woest dat hij hem wil doden. Met gevaar voor eigen leven probeert Hadassa haar oom te redden van een wisse dood.

Deze voorstelling sluit goed aan bij het motto van de kinderboekenweek ’mogen zijn wie je bent’ en het thema ‘worden wat je wilt’.

Decor - uitvoering
Hadassa - Ster van Perzië is een spannend en indrukwekkend verhaal over de moed om te zeggen wat je denkt en te zijn wie je bent. In een sober decor zonder poppen, met slechts enkele rekwisieten, brengt verteller John de Winter op meesterlijke wijze een eigentijdse versie van het verhaal van Esther. Zijn stemgebruik is zo gevarieerd en zijn lichaamshouding zo krachtig, dat je het verhaal voor je ogen ziet gebeuren alsof je er zelf bij bent.

John de Winter
Verteltheater THEATER DE WINTER

In de voorstellingen van Theater De Winter zijn beeldtaal en het gesproken woord mooi in balans. Humor, spanning en ontroering smelten samen in boeiende vertellingen, die vaak een bestaand verhaal als uitgangspunt hebben. Poppenspeler en acteur John de Winter verstaat de kunst om poppen te manipuleren als ware het zijn medespelers en zet zijn poppen karaktervol neer door zijn prachtige stemgebruik met de oneindige variaties.
Naast theatermaker is John stemacteur, bespeelde hij diverse poppen in Nederlandse televisieprogramma's en is hij één van de poppenspelers van de befaamde poppenkast op het Binnenwegplein te Rotterdam.