Jeugdtheaterschool
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
Theater-estafette-dagen 2021
Groep 1 en Basis Musical Lesklas
Groep 4 en Groep 5
aanvang: 14.00 uur
entree: € 5.00
Groep 4 en Groep 5 > aanvang: 16.00 uur
leeftijd: 6 t/m 99 jaar
Groep 1 (14.00 uur)

Driemaal raden welke sprookjes de Kinder-Theater-Groep 1 gaat spelen?
Een hint; er komen de volgende regels in voor:Spiegeltje, spiegeltje aan de wandWie is het schoonste van het hele land?
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt daar aan mijn huisje?

De meeste cursist-jes staan voor de allereerste keer in hun leven in de spotlights. Maar ze hebben hard geoefend en zijn er klaar voor om op te treden voor publiek!


Basis Musical Lesklas (14.00 uur)

Het sprookje van Doornroosje is eeuwenoud. Na miljoenen keren het verhaal te hebben gespeeld mag je van de prinses toch verwachten dat ze onderhand wel weet dat ze NIET de toren in moet gaan? En dat ze NIET aan het spinnenwiel moet komen?
Dus NIET! Het onnozel wicht trapt er iedere keer weer in!
De prinsen zijn ondertussen experts geworden in het (wakker) kussen van prinsessen.
Om blessures te voorkomen doen ze tegenwoordig eerst een warming-up voor hun lippen.
Door het steeds opnieuw moeten spelen van het sprookje zijn de personages een klein beetje melig geworden… Er loert chaos om de hoek… want wat doet Sneeuwwitje in het verhaal? Die hoort toch niet in het sprookje van Doornroosje? En wat te denken van die drie vogelverschrikkers?
Weten de sprookjesfiguren het verhaal tot een goed einde te brengen?


Groep 4 (16.00 uur)

Groep 4 heeft zich dit jaar gewaagd aan teksttheater in de vorm van een echte detective thriller. Alle klassieke onderdelen zijn aanwezig: een rijke vermoorde man, de huishoudster, de tuinman, de kok en natuurlijk de butler. De bekende vraag staat centraal: who did it?
In deze voorstelling wordt het raadsel langzaam ontrafeld.
Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het geen bestaand theaterstuk of verhaal is. Maar dat dit geschreven is door een van de cursisten zelf, Jelle Starremans, waarna de groep het stuk heeft omarmd.


Groep 5 (16.00 uur) [zie foto]

We hebben net een spraakmakend jaar achter de rug en we hebben nog nooit zoveel nieuwsberichten gezien en gehoord als afgelopen jaar. Vaak waren daar ook wel hele opmerkelijke onderwerpen bij, die in de theaterles vaker ter sprake kwamen. Om hier op een luchtige manier op in te gaan, zijn we de laatste weken aan de slag gegaan met verschillende onderwerpen die in het nieuws waren en hebben een fictief journaal van alle tijden samengesteld. We hebben allerlei nieuwsberichten verzonnen en de leukste/apartste/ongeloofwaardigste gebundeld in één nieuwsbulletin. Het speelt zich af in het verleden, het heden en de toekomst. Bijzonder nieuws waarbij je jezelf achter de oren moet krabben en je afvraagt: Is dit echt waar?!


Locatie: Theater Landgraaf, Kerkberg 4, 6374 ES Landgraaf
reserveren@theaterlandgraaf.nl

Theaterestafettedagen 2021


Voor meer informatie over de jeugdtheaterschool: www.jeugdtheaterlandgraaf.nl