Film
zondag
10 oktober 2021
Médecin de Campagne
aanvang: 20.00 uur
entree: € 6.00
Frankrijk, 2016, 102 minuten
Regie: Thomas Lilti
Met: François Cluzet, Marianne Denicourt, Christophe Odent e.a.


Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie.

Ondanks het feit dat Jean-Pierre tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie is nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven. Ze wordt door Jean-Pierre dan ook behoorlijk op de proef gesteld. Maar Nathalie laat zich niet kennen en gaandeweg weet ze de harten van de dorpsbewoners voor zich te winnen en dat van Jean-Pierre die niet anders kan dan toegeven dat ook hij vervangbaar is.

Médecin de Campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt Médecin de Campagne een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt overal geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet (Intouchables, Les petits mouchoirs), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt (La belle noiseuse).

Médecin de Campagne
was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar.
logo filmhuis De Spiegel

Deze film wordt vertoond in samen­werking met Filmhuis
De Spiegel Heerlen.