Folkmuziek
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
COAL MOUNTAIN
aanvang: 20.30 uur
entree: € 10.00Coal Mountain is een betrekkelijk jonge muziekgroep uit het hart van de Oostelijke Mijnstreek, waarvan de leden al een behoorlijke muzikale carrière achter zich hebben. Zelf ziet Coal Mountain zich als een muzikale reisleider, die de luisteraar meeneemt op een - hoe kan het anders - muzikale reis. Deze reis neemt ons via Schotland en Ierland mee naar de muzikale smeltkroes de Verenigde Staten van vóór de Tweede Wereldoorlog: de tijd van de drooglegging en van daarvoor.

Dat deze reis echter niet oud en stoffig is, bewijst het gevarieerde repertoire, dat door Coal Mountain zelf betiteld wordt als American Roots and more. Het 'more' vertaalt zich tijdens het optreden als muziek van Keltische oorsprong, Blues en Traditionals.
De inhoud van het muzikale reiskoffer bestaat verder uit Bluegrass, Folk en Old Time. Het programma wordt 100% akoestisch gespeeld op instrumenten die op de dag van vandaag tot de verbeelding spreken: de bucket-bass, de fiddle, banjo, mandoline, bouzouki en een akoestische gitaar.
De muziek gaat over de liefde, de dood en het leven maar zeker ook over het harde leven van de settlers en immigranten.

Mis deze bijzondere muzikale trein daarom niet, pak uw koffer en haast u naar het station van Theater Landgraaf!