Samen met de Nederlandse culturele sector roept Theater Landgraaf op: "Bewaar uw ticket, geniet later"


Het coronavirus raakt ons allemaal, ook Theater Landgraaf. Veel van onze voorstellingen werden opgeschort. We hebben echter niet stilgezeten en konden de meeste voorstellingen verplaatsen naar het nieuwe theaterseizoen 2020-2021.
Ons theater maakt een moeilijke tijd door. Samen met alle Nederlandse theaters slaat Theater Landgraaf de handen ineen en roepen we u op om uw entreekaartjes te bewaren. De kaartjes van de afgelaste voorstelling blijven geldig en kunt u te zijner tijd inzetten voor de verplaatste voorstelling, vandaar het motto: "Bewaar je ticket, geniet later".

Heeft u kaarten voor een afgelaste voorstelling? Dan neemt het Theater ruim van tevoren (minimaal 1 maand vóór de voorstelling) contact met u op met de vraag of de datum van de verplaatste voorstelling schikt en zal dan plaatsen voor u reserveren.

Het kan echter zijn dat u de kaarten van iemand anders cadeau heeft gekregen of dat wij u niet kunnen bereiken, dan verzoeken we u om zèlf een maand vóór de voorstelling contact op te nemen met Theater Landgraaf: reserveren@theaterlandgraaf.nl.

Soms was verplaatsen van een voorstelling helaas geen optie. En als het evenement wél doorgaat op een nieuwe datum, kan het ook zijn dat u bent verhinderd.


Verhinderd of geannuleerd? Doneer uw entreekaart of ontvang een tegoedbon van ons.

Wordt de voorstelling definitief afgelast of bent u als kaartkoper verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt u van ons conform deze regeling een tegoedbon (voucher) ter waarde van de oorspronkelijke entreeprijs, die later bij Theater Landgraaf ingewisseld kan worden. Hierdoor kunt u alsnog genieten van een andere voorstelling.

U kunt er ook voor kiezen om het geld dat u heeft betaald voor een entreekaart aan Theater Landgraaf te doneren. Een groot deel daarvan zal ten goede komen aan de artiesten en u levert daarmee een zeer waardevolle bijdrage aan ons theater in deze moeilijke tijd.


Stel uw bezoek aan het theater uit, maar kom op een later moment.

Met "Bewaar je ticket, geniet later" hopen wij samen met onze collega's in de culturele sector dat u uw bezoek aan ons theater uitstelt, maar dat u op een later moment komt. Daardoor kunnen we de klap die ons hard treft door deze crisis, opvangen. Het geeft ons de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken.


Brede steun voor de regeling.

De gezamenlijke regeling volgt de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en krijgt onder andere steun van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: "Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later wanneer de omstandigheden het toe laten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedbon. Zo help je de culturele branche overeind te blijven."


Wij vragen uw begrip.

Het blijven onzekere tijden, derhalve kunt u dit theaterseizoen alleen 2 maanden vooruit reserveren:
Per 1 augustus kunt u reserveren voor de voorstellingen in augustus, september en oktober 2020.
Per 1 oktober kunt u reserveren voor de voorstellingen in november en december 2020. Etc.
U kunt dus per 1 augustus nog niet voor alle verplaatste voorstellingen later in het seizoen reserveren. Als theater zijn wij hard getroffen door de maatregelen van onze overheid.
We vragen uw begrip voor deze situatie.